A Tale Of A Tub

Event Onsite 28 February 2020 from 00:00 to 23 March 2020 23:59

Vacature Educatie Medewerker

A Tale of a Tub is de eerste instelling voor hedendaagse kunst in Spangen, Rotterdam. Vanuit het badhuis van het wereldberoemde Justus van Effencomplex richt A Tale of a Tub zich op de ontwikkeling en de presentatie van de hedendaagse kunstpraktijk. Onderzoek, reflectie en dialoog staan hierbij centraal. A Tale of a Tub biedt kunstenaars en curatoren de gelegenheid om een tijd te experimenteren en/of nieuw werk te ontwikkelen, waarbij de organisatie inhoudelijke en praktische ondersteuning biedt.

Dit experiment resulteert zowel in een presentatieprogramma van groeps- en solotentoonstellingen, als deelname aan lokale en (inter)nationale manifestaties. Verweven met het presentatieprogramma wordt er een publieksprogramma georganiseerd, dat bestaat uit performances, screenings, artist talks, publicaties, lezingen door curatoren, wetenschappers en theoretici en theorieontwikkeling, rondom de praktijk van de kunstenaars waar A Tale of a Tub mee werkt. A Tale of a Tub heeft ambitieuze plannen voor de komende jaren, ook op het gebied van educatie.

Om deze ambities te realiseren zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Medewerker Educatie
8 uur per week

Educatieprogramma van A Tale of a Tub
De educatieprogramma’s van A Tale of a Tub draaien om vragen over hoe kunst kan reflecteren op en bijdraagt aan ons begrip van hedendaagse sociale, politieke en ecologische kwesties. De basis van de educatieve programma’s voor primair, secundair onderwijs en mbo is inquiry-based learning: een actieve vorm van leren die begint met het stellen van vragen en opwerpen van probleemstellingen.

Je bent verantwoordelijk voor:
– Het ontwikkelen en coördineren van (langlopende) innovatieve educatie-trajecten voor het primair en secundair onderwijs en mbo in Spangen; in het verlengde van het interne tentoonstellingsprogramma.
– Het ontwikkelen en coördineren van door kunstenaars geleidde educatief-artistieke projecten in het verlengde van de kernwaarden binnen de programmering.
– Het verder bestendigen en activeren van het netwerk (“de wijkredactie”); deze wijkredactie betrokken houden bij het materialiseren van projecten gelieerd aan de kunst en het programma van A Tale of a Tub.
– Het opstellen en uitwerken van subsidie-aanvragen die zich verhouden tot de educatieve programmatie en groeiende ambitie om deze structureel, meer gedragen onderdeel te laten worden van het weefsel van de instelling.

Profiel Educatie Medewerker
– Je hebt een relevante HBO/WO opleiding op het gebied van educatie/didactiek in combinatie met kunst en cultuur;
– Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in of met het onderwijs;
– Ervaring met of interesse in nieuwe, experimentele presentatievormen voor informatie- en kennisoverdracht;
– Ervaring met projectmatig en zelfstanding werken;
– Affiniteit met hedendaagse kunst;
– In staat innovatief te denken en een bijdrage te leveren aan de verdieping van het tentoonstellingsprogramma;
– Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Informatie en sollicitatie
– We bieden een werkovereenkomst op basis van €15 per uur.
– Je sollicitatie bestaande uit een korte motivatiebrief (max. 500 woorden) en een CV kan per mail worden gestuurd aan info@a-tub.org o.v.v. ‘Medewerker Educatie’. Vragen over de vacature kun je bij voorkeur per mail stellen aan Niekolaas Johannes Lekkerkerk (niekolaas@a-tub.org).

De sluitingsdatum voor deze vacature is 23 maart 2020.