EN NL
MENU

Vacature | Educatie Curator

A Tale of A Tub is een non-profit instelling voor hedendaagse kunst en cultuur. Het programma is gecentreerd rond vragen over hoe kunst kan bijdragen aan ons begrip van hedendaagse sociale, politieke en ecologische kwesties. Vanuit het voormalige badhuis in het hart van het monumentale Justus van Effen-complex biedt A Tale of A Tub haar ruimte, infrastructuur en middelen aan kunstenaars, curatoren en beoefenaars uit verschillende onderzoeksgebieden om nieuwe artistieke producties in opdracht te ontwikkelen, reflecterend op complexe maatschappelijke vraagstukken en debatten die onze dagelijkse leef- en werkpraktijken versterken en verrijken, vaak gebaseerd op langetermijnonderzoek en interdisciplinaire dialoog.

A Tale of A Tub is per 15 juli 2022 op zoek naar een Educatie Curator (m/v/x) voor 20 uur per week


De educatieprogramma’s van A Tale of A Tub draaien om vragen over hoe kunst kan reflecteren op en bijdraagt aan ons begrip van hedendaagse sociale, politieke en ecologische kwesties. De basis van de educatieve programma’s voor primair, secundair onderwijs en mbo is inquiry-based learning: een actieve vorm van leren die begint met het stellen van vragen en opwerpen van probleemstellingen.

Als medewerker educatie ben je verantwoordelijk voor de invulling van die educatieve programmering, conceptontwikkeling en de productionele aspecten van het onderwijsaanbod van A Tale of A Tub. Op dit moment bestaat ons aanbod voornamelijk uit rondleidingen, kunstenaarsworkshops en workshops binnen Cultuurtraject voor het primaire en secundaire onderwijs. Binnen deze baan is er veel vrijheid voor eigen invulling en visie, daarbij hoort veel verantwoordelijkheid betreft productie, samenwerkingen met externe partijen en fondsenwerving.


Als medewerker educatie verricht je onder meer de volgende werkzaamheden:

Vanuit jouw kennis en expertise draag je bij aan het beleid en de educatieve toekomstplannen van A Tale of A Tub.
Je initieert, ontwikkelt en coördineert (langlopende) innovatieve educatie-trajecten voor het primair en secundair onderwijs en mbo in Spangen; in het verlengde van het interne tentoonstellingsprogramma.
Je onderhoudt ons netwerk met culturele collega-instellingen, bemiddelende organisaties als Cultuurtraject, SKVR en scholen in Rotterdam. Daarnaast is het belangrijk dat je nieuwe relaties opbouwt met scholen waar A Tale of A Tub nog geen relaties mee heeft.
Je onderhoudt het contact met buurtinstellingen en bestendigt en activeert het wijknetwerk.
Je schrijft fondsen aan voor de educatieve projecten, daarin werk je zelf alle onderdelen uit, van het financiële aspect tot het inhoudelijk aanspreken van de betreffende fondsen. Zo draag je bij aan de structurele groei van de educatieve programmering van A Tale of A Tub.
Je evalueert de educatieve projecten zowel voor de aangevraagde fondsen als voor ons eigen interne leren.

Wie ben jij?

Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de hedendaagse kunst, onderwijs en maatschappij. En je begrijpt het belang van inclusiviteit binnen educatie, onze organisatie en de bredere maatschappij.
Je hebt ervaring met of interesse in nieuwe, experimentele presentatievormen voor informatieoverdracht;
Je vindt het leuk om nieuwe contacten te leggen en gesprekken aan te gaan met (maatschappelijke) partners uit de wijk en stad. Daarnaast bezit je ook al over een breed netwerk dat bestaat uit leraren, cultuurprofessionals en kunstenaars in de verschillende stadsdelen van Rotterdam.
Je hebt affiniteit met schrijven en een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Je hebt een relevante HBO opleiding op het gebied van educatie/didactiek in combinatie met kunst en cultuur;
Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in of met het onderwijs;
Je woont in Rotterdam.

A Tale of A Tub biedt je de unieke kans om te werken in een dynamisch team binnen een kleine, gedreven organisatie. Het betreft een betaalde functie in zzp-verband voor 20 uur per week met een vergoeding conform de Fair Practice Code.


Solliciteren:
Je sollicitatie bestaande uit een motivatiebrief en een CV kan uiterlijk 24 juni 2022 ter attentie van Vinod Singh en Julia Geerlings worden gestuurd aan info@a-tub.org o.v.v. educatie curator. Vragen over de vacature kan je bij voorkeur per mail stellen aan Julia Geerlings (julia@a-tub.org).